Korte geschiedenis
Na een aantal jaren bij Ulysses op de Denneweg te hebben gewerkt, had Joost Loef de smaak te pakken. Hij zou verder gaan met boeken en begon op de Laan van Meerdervoort in 1984 met boekhandel "Centaur".

Er werden tweedehands-boeken verkocht, kunstkaarten en wat ramsj. Vanaf de eerste dag liep het meteen. Een vrolijke Joost en een lage drempel zorgden voor een gezellige sfeer in de winkel.Na tien jaar besloot Joost zijn huurcontract niet meer te verlengen en werd de winkel overgedaan aan de huidige eigenaar. De naam Centaur werd gehandhaafd en veel bleef bij het oude.

Alleen kwam het accent wat meer te liggen op kunst. En wat begon als een privécollectie werd later uitgebouwd tot een voorraad artikelen in de winkel. Een uiteenlopende collectie prenten, waarvan een aantal op het internet gepresenteerd worden. Ook is er aandacht voor het antiquarische boek en oude (ansicht)kaarten.

Van mei tot september zijn we op zaterdagen ook te vinden in Delft (Boterbrug). En op de zondagen op het Lange Voorhout in Den Haag, naast het terras van de Posthoorn. Misschien tot ziens op één van deze twee plekken en anders verwelkomen we u graag in onze winkel op de laan van Meerdervoort.